We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

BUP Grorud

Vi tilbyr utredning og behandling til barn og unge under 18 år med psykiske lidelser og deres familier, der det er nødvendig med tilbud i spesialisthelsetjenesten.

BUP Grorud gir behandlingstilbud til barn og ungdom med psykiske vansker og til deres familier i Nittedal kommune og i bydelene Grorud og Stovner.

Spesialutdannet helsepersonell vurderer om det er behov for utredning og eventuelt utrede hva de psykiske vanskene kan dreie seg om. Vi vil så gi et egnet behandlingstilbud til barn, ungdom og familie. Behandlingsopplegget innebærer ofte samarbeid med kommunale instanser som for eksempel skole, helsestasjon eller andre.

Sped- og småbarnsenheten gir spesialtilpassede tilbud til barn fra null år til og med fem år og deres familier. De gir også tilbud til gravide og partner i form av arbeid med tilknytning til det ufødte barnet og forberedelse på foreldreskapet, der de voksne har kjente risikofaktorer.

For å kunne få et tilbud ved poliklinikken må barnet eller ungdommen bli henvist fra fastlege, lege, psykolog eller barnevernsleder på eget henvisningsskjema.

Kontakt

Telefon

Sentralbord/forløpskoordinator:

22 16 83 70
  • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Informasjon og rådgivning

22 16 83 70
  • Mandag 12:00 PM - 1:00 PM
  • Tirsdag 12:00 PM - 1:00 PM
  • Onsdag 12:00 PM - 1:00 PM
  • Torsdag 12:00 PM - 1:00 PM
  • Fredag 12:00 PM - 1:00 PM
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Akershus universitetssykehus HF
BUP Grorud
Postboks 1000
1478 Lørenskog

Slik finner du fram

Adresse

Rosenbergveien 15
0963 Oslo
Ekspedisjon i 1. etasje

Pasientreiser er reiser til og fra offentlig godkjent behandling. Er det helsemessige årsaker til at du trenger tilrettelagt transport, må det bestilles av din behandler.

Hvis det ikke finnes rutegående transport på strekningen du skal reise, kan du ta kontakt med ditt lokale pasientreisekontor på telefon 915 05 515.

Pasientreiser dekker ikke transport for blodgivning.

Det er per dags dato ikke en avtaleleverandør for pasienttransport i kommunene Sør-Odal, Nord-Odal, Kongsvinger, Grue og Eidskog.

Hva betyr dette for deg som er pasient?

Dette betyr at pasienter som kan, selv må sørge for transport til og fra behandling ved å reise kollektivt eller bruke egen bil, for så å kreve refusjon ved å sende inn reiseregningsskjema. 

Dersom du ikke kan bruke kollektivtransport, kjøre selv eller bli kjørt av pårørende, dekker Pasientreiser utgifter til drosje. Refusjon for drosje kreves også med reiseregningsskjema.

Du finner mer informasjon fra Pasientreiser om situasjonen og muligheter for transport, samt kontaktinformasjon til Pasientreiser for eventuelle spørsmål du har, på siden under. 

Informasjon for pasienter ved reiser fra Glåmdalsregionen (oslo-universitetssykehus.no)

pasientreiser.no

Praktisk informasjon

Vi på sykehuset ønsker å bidra til at barn og unge i din familie blir godt ivaretatt. Barn påvirkes når noen i familien er syke. De trenger at voksne er åpne og ærlige om det som skjer. Du finner mer informasjon og andre ressurser på siden under.

Barn og unge i familien?

​Vis hensyn. Unngå bruk av mobiltelefon og annet elektronisk utstyr som kan forstyrre andre.  

Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven, som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgstjenester.

Les mer

Vis hensyn til andre pasienter og ansattes arbeid hvis du ønsker å ta bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er ved et av våre behandlingsteder. Det er ikke lov å offentliggjøre bilder av medpasienter og ansatte uten at de beviselig har gitt tillatelse til det. 

Unngå å forstyrre ansatte i deres krevende og viktige arbeid. Respekter ansatte som ikke ønsker å bli tatt bilde av.

Det er ikke ulovlig å gjøre opptak til privat bruk av samtaler du selv deltar i. Ønsker du å ta opp timen din er det ønskelig at du gir behandleren beskjed om det.

Les mer på temasiden foto, film- og lydopptak på Ahus

Sykehuset tilbyr gratis trådløst gjestenett. Bruk HSO Gjest.

Av hensyn til alle de som får overfølsomhetsreaksjoner av sterke dufter ber vi besøkende og pasienter unngå å bruke parfyme ved våre sykehus og behandlingssteder.​

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

You should receive information about your health, illness and treatment in a language you understand. If you have difficulty understanding and speaking Norwegian, you have the right to an interpreter in the language of your choice. Interpreters are free for you as a patient in the health service. If necessary, the department can order a qualified interpreter, contact a nurse at the department to report the need. Other family members and children cannot be used as interpreters.

 

Vi anbefaler deg om å ta med minst mulig verdisaker og personlige eiendeler. Du er selv ansvarlig for tingene dine, men sykehuset skal legge til rette for sikker oppbevaring av mindre verdisaker (lommebok, kontanter, smykker og nøkler), som er nødvendig for deg å ha med på sykehuset.

Noen avdelinger har låsbare skap hvor du kan oppbevare mindre verdisaker. Ved andre avdelinger kan du levere verdisaker ved innleggelse, disse vil oppbevares et trygt sted og utleveres ved utskrivning. Større ting og personlige eiendeler (mobil, bøker, klær) må du oppbevare på avdelingen eller levere til pårørende.

Dersom du savner en eiendel eller verdisak skal du ta kontakt med avdelingen du var innlagt på. Sykehuset tar som hovedregel kun ansvar for verdisaker som er innlevert.​