Fokusområder og mål
Den otologiske forskningsgruppen har tre kategorier av forskning: kliniske, laboratorie- og innovasjonsprosjekter. Vi har seks forskningsprosjekter med internasjonalt samarbeid og seks lokale prosjekter. Praktisk talt alle prosjektene har som mål å oppnå en doktorgrad. I tillegg har vi to innovasjonsprosjekter, som også har som mål å oppnå en doktorgrad. Lokale prosjekter inkluderer laboratorie- og klinisk arbeid.
Forskningen på obstruktiv søvnapné (OSA) er knyttet til en epidemiologisk kohort av personer fra den generelle befolkningen som vi inkluderte mellom 2006-2008, og en klinisk kohort av pasienter henvist til sykehuset med mistenkte pustestopp under søvn. Deltakere i den kliniske kohorten rekrutteres fra fullførte tverrsnittstudier og fra et samtykkebasert kvalitetsregister. Vi har siden 2017 rekruttert deltakere til et kvalitetsregister ved Haukeland universitetssykehus, og vi utvikler for tiden dette samarbeidet. Målet med vår forskning er å besvare spørsmål knyttet til personlig tilpasset behandling av OSA. Vennligst se detaljer om pågående prosjekter beskrevet nedenfor.
I forskningen på sykdommer i nesen er det primære fokuset på kronisk rhinosinusitt (CRS). Prosjektene er utformet for å undersøke forholdet mellom CRS og biofilm, samt mellom biofilmrelatert CRS og spørreskjemedata. Vi undersøker også egenskapene til et spørreskjema om livskvalitet for CRS og bruken av målinger av plass og luftstrøm gjennom nesen.
Kontaktinformasjon
Overlege ØNH-avdelingen, somnolog og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo.