STRONG@HOME
Hjemmeoppfølgning av pasienter med hjertesvikt etter innleggelse
I STRONG@HOME skal vi undersøke om bruk av digital hjemmeoppfølgning (videokonsultasjon, symptomregistrering, måling av blodtrykk, puls, vekt og blodprøver) kan oppnå like god hjertesviktbehandling som på sykehusets poliklinikk.
Om studien
Tett oppfølgning og rask opptrapping av hjertesviktbehandling etter innleggelse for hjertesvikt har vist å bedre prognosen. Dette innebærer imidlertid mange besøk på sykehus som ikke bare krever betydelige ressurser fra sykehusene, men også stress og logistiske utfordringer for pasienter og deres familier.
Vitenskapelig tittel
Management of Patients with Heart Failure At Home After Hospital Discharge (STRONG@HOME)
Informasjon om deltakelse
Studien er åpen for rekruttering fra 2024-04-01 fram til 2027-04-01
Hvem kan delta?
Studien er kun aktuell for pasienter innlagt med akutt hjertesvikt
Hva innebærer studien?
I prosjektet vil du enten få oppfølgning av sykepleier med fysisk oppmøte på sykehuset eller digital oppfølgning hjemme. I begge tilfeller vil du motta behandling i tråd med gjeldende retningslinjer. Det innebærer oppjustering av hjertesviktmedisiner i løpet av de første ukene etter utskrivelse. For å gjennomføre dette på en trygg måte gjør vi målinger på hvert besøk, inkludert blodtrykk, puls, vekt og blodprøver.
Vi vil også samle opplysninger om symptomer. Du får to spørsmål om tungpust og hevelser som fylles ut på hver kontroll og tar rundt ett minutt å besvare. Du får spørreskjema om livskvalitet og egenomsorg på første og siste kontroll, det er totalt 3-4 skjema med totalt 35-45 spørsmål som tar rundt 15 minutter.
Målinger og spørreskjema blir utført enten du får oppfølgning hjemme eller på sykehus, og er i tråd med gjeldende anbefalinger om oppfølgning av pasienter med hjertesvikt. Pasienter med hjemmeoppfølgning får utstyr til å gjøre målingene selv hjemme, med unntak av blodprøver som må tas på lokalt legekontor eller prøvemottak.
Pasienter med hjemmeoppfølgning vil bli fulgt opp via digitale videokonsultasjoner, med unntak av én fysisk konsultasjon hos fastlege etter omtrent to uker.
Vær oppmerksom
Pasientene som får hjemmeoppfølgning slipper å reise til sykehuset for kontroller. Målinger og medikamenter håndteres som på sykehuset.
Det kan være ting man går glipp av ved videokonsultasjon sammenlignet med fysisk oppmøte, derfor har vi lagt inn et besøk hos fastlege i oppfølgningstiden.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Peder Langeland Myhre
pSamarbeidspartnere
Samarbeid med
- Helse Møre og Romsdal
- Helse Stavanger
- Oslo universitetssykehus
- Sørlandet sykehus
- Sykehuset i Vestfold
- Sykehuset Innlandet
- Sykehuset Østfold
- Universitetssykehuset Nord-Norge