Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
På poliklinikken
Ahus har en egen barne- og ungdompoliklinikk, hvor det jobber leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer og annet helsepersonell som er vant til å jobbe med barn og ungdom.
Hvor finner du oss?
Poliklinikken for barn- og ungdom på Ahus Nordbyhagen finner du i første etasje i Barne- og ungdomsklinikken.
Det første du møter på Barne- og ungdomspoliklinikken på Ahus Nordbyhagen er resepsjonen. Her sitter det en hyggelig respesjonist som kan svare deg på eventuelle spørsmål.
På poliklinikken finnes det ulike venterom og soner, som kan se slik ut.
Konsultasjonen med lege blir gjort på et eget rom.
Hvem er vi?
På poliklinikkken jobber det leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer annet helsepersonell som er vant til å jobbe med barn og ungdom.
Barn og ungdom med mange ulike diagnoser kommer til kontroll på poliklinikken hos oss fram til det året de fyller 18 år. Da overføres de til videre oppfølging hos fastlegen eller på sykehuset. Denne overgangen skal være godt planlagt. (lenke til ungdom på sykehus).
Har du time hos oss?
Hvor ofte du kommer til kontroll kommer varierer fra diagnose til diagnose
Vi prøver å unngå at du må vente fordi vi vet at din tid er viktig, men du blir bedt om å møte cirka 15 minutter før timen starter.
Du kan ha med deg en foresatt eller en annen du stoler på til timen, men vi ønsker å snakke litt alene med deg i begynnelsen av timen fra det året du fyller 12 år. Dette er frivillig.
Vi har taushetsplikt og fra du er 16 år er du helsemessig myndig. Les mer om rettigheter og taushetplikt her:
Fra du er 16 år må du betale for timen på sykehuset fram til du har frikort.
Disse kan du møte på poliklinikken
"Sykepleiere på Barne- og ungdomsklinikken tar imot barn og ungdom fra 0-18 år med alle typer medisinske og kirurgiske tilstander. Vår hovedoppgave er å utrede og behandle pasientene på best mulig måte. Samtidig er det viktig at vi er interessert i pasienten og pasientens behov, ikke bare sykdommen."
"På poliklinikken jobber det overleger som er spesialister i barne- og ungdomsmedisin. De kan mye om ulike tilstander hos barn og ungdom. De ulike overlegene har sine spesialiområder som de kan ekstra mye om.
Du kan også møte leger som holder på å bli barne- og ungdomsleger. De får veiledning fra overlegene når de trenger det."
"Som klinisk ernæringsfysiolog gir jeg råd og veiledning om ernæring. Dette gjelder både utredning, forebygging og behandling av sykdommer og tilstander."
"Som sosionomer har vi oversikt over hva som finnes av tilbud og støtteordninger i samfunnet, og hvilke rettigheter man kan ha i akkurat din situasjon. Dette kan for eksempel være knyttet til økonomi, familie, skole og arbeidsliv. Vi kartlegger muligheter sammen med pasienten og hjelper til med å finne løsninger."
"Fysioterapeuter kan mye om sammenhenger mellom kropp og bevegelse. På sykehuset kan du møte fysioterapeuten i forbindelse med opptrening etter skade eller operasjon, eller for undersøkelse og hjelp til mestring av ulike kroppslige og psykiske plager. Som fysioterapeuter er vi opptatt bevegelsesglede og å finne ut hva pasienten kan klare selv."
"På Ahus har vi både pasientportører og utstyrsportører. Vi frakter pasienter og utstyr trygt rundt på sykehuset."