Pembrolizumab i kombinasjon med BCG
Vi skal studere effekt og sikkerhet av pembrolizumab i kombinasjon med BCG hos pasienter med vedvarende eller tilbakevendt høy-risiko, ikke-muskelinvasiv blærekreft.
Om studien
Formålet med denne studien er å undersøke sikkerheten til medisinene pembrolizumab i kombinasjon med Bacillus Calmette-guerin (BCG) for å finne ut hvordan kroppen håndterer disse medikamentene. Det er også ønskelig å finne ut hvor godt pembrolizumab virker i kombinasjon med BCG sammenlignet med BCG alene, og om pembrolizumab hjelper pasienter som får BCG til å få bedre livskvalitet og til å leve lengre.
Pasienter med påvist blærekreft kan inkluderes i denne studien ved to utgangspunkt og vil følge studien i to grupper (kohorter).
- Pasienter med tilbakefall av blærekreft etter BCG induksjonsbehandling dvs etter 5-6 BCG behandlinger (kohort A)
- Pasienter med påvist blærekreft der det anbefales oppstart av BCG behandling (kohort B).
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Rekrutteringen er avsluttet
Hvem kan delta?
Interesse meldes via fastlege eller behandlende lege. Dersom du kontrolleres for blærekreft ved vår poliklinikk, vil du spurt om deltagelse i studien hvis det er aktuelt for deg å delta.
Du kan ikke delta i studien dersom du er gravid, prøver å bli gravid eller ammer.
Hva innebærer studien?
Pasienter med en viss type blærekreft kan delta i studien, og studielegen vil drøfte en eventuell deltagelse med deg. Du vil være med i studien i cirka tre år så lenge det er trygt og kreftsykdommen din ikke forverres. Antall besøk på studiesentret vil avhenge av hvilken behandling du vil få. Du vil deretter gå over i en oppfølgningsperiode.
Under studiebesøkene vil du få studiemedisin ved at Pembrolizumab vil bli gitt gjennom en nål i armen omtrent en gang hver tredje uke i to år. BCG vil bli gitt direkte inn i blæren gjennom et kateter omtrent en gang ukentlig i seks uker ved studiestart og så omtrent en gang ukentlig i tre påfølgende uker ved måned 3, 6, 12, 24, 30 og 36. Under studiebesøkene vil du du kunne bli bedt om å avgi en prøve fra svulstvev, bli testet for aktiv tuberkuloseinfeksjon. Sykehistorie, bivirkninger og medisiner vil bli gjennomgått. Du må igjennom en fysisk undersøkelse inkludert kontroll av vitale tegn, høyde og vekt, et elektrokardiogram for å måle hjertets elektriske aktivitet. Du vil også få en rekke spørsmål om helsen din og daglig aktivitet, og det tas blod- og urinprøver. I løpet av studieperioden må du gjennom flere skanninger i form av CT, og avgi urinprøver til cytologi og cystoskopi for å undersøke kreftsykdommen din og eventuelt få nødvendig oppfølgning.
Du kan få dekket deler av eller alle dine reisekostnader i forbindelse med deltagelse i studien. Studiepersonalet vil diskutere dette med deg. All studiemedisin og alle studierelaterte tester vil være uten kostnader for deg.
Vær oppmerksom
Hvis legemidlet virker, kan du få gunstig effekt av det. Hvis legemidlet ikke virker, er det mulig du ikke har noen fordeler ved å delta. Resultatene fra studien kan imidlertid hjelpe andre mennesker i fremtiden.
Du kan oppleve ubehag under noen av undersøkelsene som blir gjennomført i studien, og noen av undersøkelsene kan medføre risiko. Studiemedikamentet kan også gi bivirkninger av ulik grad. For gravide kan Pembrolizumab og/eller BCG kan uønskede effekter på et ufødt barn eller barn som ammes. Dersom du er gravid, prøver å bli gravid eller ammer, kan du ikke delta i studien.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Stig Müller, Urologisk avdeling
Telefon: 67 96 97 53
Stavanger universitetssykehus HF deltar også i denne studien.
Samarbeidspartnere
Samarbeid med
- Akershus universitetssykehus
- Helse Stavanger