Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Møtepunktet for pasienter og pårørende

Midt i glassgata på Ahus Nordbyhagen finner du møtepunktet. Her kan du møte mennesker som selv har levd med en diagnose over tid, og som kan tilby støtte, veiledning og erfaringsdeling.

Publisert 02.09.2024
Sist oppdatert 29.08.2024
En mann og en kvinne som står foran et skilt
Gunhild Haugejorden og Henning Solhaug er likepersoner og har selv erfaring med alvorlig sykdom, de vet hvor lange dagene på sykehus kan bli.

Er her for deg 

- Møtepunktet er et sted hvor pasienter og pårørende kan få hjelp til å finne god helseinformasjon, snakke om det som opptar dem, og dele erfaringer med andre som har vært i lignende situasjoner, sier Gunhild Haugejorden  

Haugejorden og møtepunktkollega Henning Solhaug er 2 av totalt 40 personer fra 15 ulike brukerorganisasjoner som bemanner møtepunktet.

- Tjenesten er et supplement til den faglige oppfølgingen på sykehuset, sier Solhaug.

- Vi som bemanner møtepunktet skal ikke, og kan ikke, gi medisinske råd, men vi kan snakke med pasienter og pårørende om det de opplever og dele av våre egne erfaringer. Vi har taushetsplikt og tilgang på et samtalerom, dersom du ønsker å prate mer skjermet, sier han.

- Om man bare ønsker en kopp kaffe mens man venter på en time, eller er med noen på sykehuset er du velkommen innom uansett, vi er her for deg, sier Haugejorden. 

Åpningstider

Møtepunktet er åpent tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 11 til 14, og ligger i glassgata på Ahus Nordbyhagen, like ved apoteket - lett tilgjengelig for alle som besøker sykehuset. Stengt i skoleferier.

Likepersonarbeid  

Å møte noen som kan kjenne seg igjen i hvordan du har det kan være nyttig for å prosessere tanker og følelser. Likepersonene på møtepunktet er mennesker som selv har levd med en diagnose over tid. 

- Som likeperson kan vi tilby en forståelse og innsikt som kommer fra personlig erfaring, sier Solhaug. 

- Vi bistår også med veiledning til å finne god helseinformasjon. Har man nylig fått en diagnose kan det være fint å få litt hjelp til å finne fram til kvalitetssikret og god informasjon som angår din diagnose.

Det finnes mange pasientorganisasjoner og likepersonene på møtepunktet har kjennskap til disse.

To personer står ved en bokhylle som er full av brosjyrer og blader
Gunhild Haugejorden har god oversikt over tilgjengelig informasjon fra forskjellige pasientorganisasjoner.

Kom innom 

Terskelen for å komme innom møtepunktet er lav. 

- Vi oppfordrer alle pasienter og pårørende til å oppsøke møtepunktet. Enten du trenger noen å snakke med, hjelp til å finne informasjon, eller bare ønsker et litt annet miljø mens du venter på timen din, er møtepunktet et trygt og støttende sted for deg, sier Haugejorden. 

- Besøk møtepunktet og opplev den støtten og forståelsen som bare de med personlig erfaring kan gi. Vi er her for deg! 

En person som smiler og gir en brosjyre til en annen person
Henning Solhaug håper flere vil benytte seg av møtepunktets tilbud.

Mer om møtepunktet

Her finner du mer informasjon om møtepunktets tilbud.

Les mer
Person som smiler bredt til en annen